Priprave na Myanmar. Prvič

Priprave za potovanje v Mjanmar so v teku. Letalski karti iz Zagreba do Bangkoka, se je pridružila še letalska karta prevoznika Air Asia za let iz Bangkoka v Yangon. 
Zaradi številnih ugodnosti, ki sem jih še imel pri STA Potovanja sem letalske karte za Yangon dobil zelo poceni. Računam, da naju bo pot iz Ljubljane do Yangona in nazaj z zavarovanjem za letalske karte (prevoz do letlišča v Zagrebu, Zagreb - Bangkok, menjava letališč v Bangkoku, Bangok-Jangon, Bangkok-Zagreb, prevoz iz Zagreba domov) stala nekaj čez 500EUR, kar je glede na destinacijo ugodna cena. 
Glede samega potovanja je tako potrebno še urediti prevoz do Zagreba in nazaj, elektronsko vizo za Mjanmar (ki se jo lahko pridobi za preko spletne strani, tako da obisk veleposlaništva ni potreben) in zavarovanje za potovanje v primeru nezgode. Za Nepal in Iran sem se zavaroval preko STA pri zavarovalnici CareMed. Tudi v tem primeru bo odločitev najverjetneje ista.
Prav tako pomembna odločitev je pregled pri potovalnem zdravniku. Potrebno bo preveri ali cepivo proti tifusu in hepatitisu A še drži in se posvetovati kaj storiti glede bolezni o katerih opozarja CDC. Za Mjanmar opozarjajo še na japonski encefalitis in malarijo. Obe bolezni, ki ju prenašajo komarji. Za japonski encefalitis obstaja cepivo, pri malariji pa si lahko pomagamo samo z anti-malariki, ki pa imajo ponavadi hude stranske učinke.  Bo pa potrebno počakati na strokovno zdravniško mnenje. V vsakem primeru bo med prtljago najmočnejši kemični odganjalec komarjev, kar jih premore slovenski farmacevtski trg. 


Kar se tiče načrtovanje poti pa ta ostaja ista kotna začetku. Pristanke v Yangonu, krog po severu in nato potovanje proti jugu Mjanmara in tam prečkati mejo z Tajsko. 
Uspel pa sem rezervirati  tudi prvo prenočišče v Jangonu. Yangon Heart Guest House.  
Januar je vse bližje.

P.S.
Prijatelj mi je povedal, da obstaja crowfunding stran za potovanja. Odločil sem se za majhen eksperiment in prijavil svoje potovanje kot kampanjo. POVEZAVA
Vesel bom kakšnega feedbacka, kak se vam zdi ta in tovrstne kampanje.



Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Tek in borilne veščine

Zadnjih sedem dni in itinerarij

Na poti iz centralnega v severni Mjanmar