Vroč teden


Teden od 31.7. do 6.8. je bil (milorečeno) vroč. Temperature do 35 stopinj, nebo brez oblačka in visoka vlažnost. Katastrofalni pogoji za tek. 
Vendar, če se pripravljaš za maraton in imaš izdelan načrt vadb, je potrebno iti tudi preko ovir kot so vremenske neprilike. Tudi na sam dan maratona je velika verjetnost, da vreme ne bo popolno. Če imaš srečo je deževno, če nesrečo pa direktno sonce in 30 stopinj. 

Držal sem se svojega načrta in opravil 8 tekaških treningov, 3 treninge za moč in eno seanso plezanja na umetni steni. Skupno takopretečenih 96,5 km. 
Sami teki niso bili nič posebnega, razen, da sem imel zaradi vročine slabši povprečen tempo. Sem pa uspel v nedeljo na trail teku opraviti 750m vzpona v 15km teka. 

Sploh pa je ob teh vremenskih pogojih pomembno, da se ustrezno hidriramo (v tem vremenu res cenim svoj camelback) in ob tem tudi nadomeščamo elektrolite. Pomanjkanje le teh, lahko namreč hitro vodi v kakšne neprijetne težave. Kot zanimivost: obstaja tudi zastrupitev z vodo, ki se lahko konča zelo tragično.

Statistika prejnjega tedna


V načrtu imam še en teden s tolikšno obremenitvijo. Nato pa pride postopno zmanjševanje opravljenih kilometrov na teden. V dveh tednih že prihaja Trail Maraton in nato čez 5 tednov Bovški maraton. 
Do Dunajskega maratona pa kar neverjetnih 36 tednov. 


Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Tek in borilne veščine

Zadnjih sedem dni in itinerarij

Na poti iz centralnega v severni Mjanmar