Zakaj v Islamsko republiko Iran?

Vse od odločitve, da bova letos 3 tedne preživela v Iranu, sva bila deležna številnih začudenih pogledov in različnih svaril. Nekateri so naju strašili, da nama bodo tam odrezali glavo, drugi (bolj navdahnjeni s kulinariko) so se zgražali ob misli, da obstaja dežela brez svinjine in alkohola.
Pa vendarle. Iran je ena najstarejših naseljenih območji na svetu; dežela z več tisoč leto staro kulturo; dežela, kjer že od 500 pr.n.š. živi isto ljudstvo; 18sta največja država sveta; dežela, ki je izjemno pisana, geografsko, kulturno, zgodovinsko in arhitekturno in država, kjer celo govorijo jezik, ki pripada isti skupini jezikov kot slovenščina. Torej dežela, ki je zanima za vse, ki želijo biti tudi državljani sveta.
Karte so kupljene, vizuma sta že prilepljena v potna lista (kljub številnim opisom komplikacij na spletnih forumih, sva jih pridobila v Iranski ambasadi v roku enega tedna brez  zapletov), Lonely že parkrat prelistan, lahka in tanka oblačila se že počasi nabirajo v potovalni nahrbtnik.
Lahko le še odštevama dneve do konca maja, ko naju bo letalo odneslo proti Teheranu.

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Tek in borilne veščine

Zadnjih sedem dni in itinerarij

Na poti iz centralnega v severni Mjanmar