Spremembe in načrti za naprej

Čas prinese spremembe. Tako sem se odločil, da bom znova obudil občasno internetno pisanje. Padla je tudi odločitev, da bom združil svoj bloga (potovalnega in tekaškega) in ju preimenoval. Ime bloga je tako Blogaktiven in seveda ustrezno razdeljen na podoznake.

Ker ima točno ta zapis oznako ''Aktivno preživljanje časa'', je čas da napišem nekaj besed o dogajanju na tem področju od zadnjega zapisa. 

Wings for life. Na Wings for life sem uspel prteči 39,04 v 2h58mon24s km s čimer sem se globalno uvrstil na 1069 mesto in na 27 mesto v Ljubljani. Glede na to, da je svetovno sodelovalo več kot 130.000 udeležencev, od tega 3.000 v Ljubljani, moja uvrstitev sploh ni bila slaba. Ker sem v dveh tednih po WFL imel še maraton se nisem tudi kaj bistveno pretegnil, tako da za naslednje leto ostane še nekaj rezerve.

Maraton treh src 2017. Proga za maraton v Radencih je po mojih izkušnjah gotovo bolj naporna kot v Ljubljani. Zaradi datuma (konec maja) in višjega vzpona kot v Ljubljani, je bila izkušnja kar naporna. Vendar so se mi priprave obrestovale in mi je uspelo preteči maraton v času 3h9min8s. Svoj prejšnji čas sem izboljšal za 10min, kar že samo po sebi predstavlja dosežek. Med moškimi sem skupno končal na 15. mestu. V kategoriji do 30 let pa sem zasedel drugo mesto, na prvem mestu je končal Kenijec Edwin Cheruiyot Melly. Uvrstitev je seveda bila razlog za zadovoljstvo, vendar so potrebne še izboljšave. Nasledni časovni cilj je preteči maraton pod 3ure in se tako uvrstiti v svetovno 10% elito najboljših maratoncev.
Vir foto: Siol
Prvih 25km sem držal tempo nekje med 4:05 in 4:15 min/km, vendar mi tempa ni uspelo držati do konca. Maraton se začne komaj po 35kilometrih, ko se pokaže utrujenost, bolečine v mišicah in se zadnjih nekaj kilometrov zdi več kot prvih 21. Maraton sem končal s povprečnim tempom 4:27.

Tudi jesen imam že načrtovano in zapolnjeno kaj se tiče teka. 26. avgusta me čaka 22km in 1100m vzpona Trail maratona Pohorja; 16. septembra 42km maratona v Bovcu in 29. oktobra lahkotnih 21km Ljubljanskega maratona.
Ker pa je potrebno načrtovati tudi dolgoročno, sem za 22. aprila 2018 že prijavljen na 42km maratona na Dunaju.
Operacija modrostnih zob mi je nekoliko uničil načrt treningov čez letošnje poletje, vendar je okrevanje že za mano in sem ponovno na 70 pretečenih kilometrih na teden. 

Načrti za naprej torej so. Čas je za realizacijo.


Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Tek in borilne veščine

Zadnjih sedem dni in itinerarij

Na poti iz centralnega v severni Mjanmar