Z letečim avtobusom do raja na zemlji

28. 12 sva se odpravila na pot iz Mandalaya v Thandwe z letečim avtobusom. Zakaj letečim?
Ker sva se usedla na propelersko letalo v Mandalayu in odletela v Bagan. Tam sva ostala v letalu, medtem ko so nekateri potniki izstopili in nekateri vstopili. Iz Bagana smo poleteli v Heho, kjer se je postopek ponovil. Nato pa končno let do Thandweja, kjer se nahaja Ngpali Beach.



Po tednu in pol guest housov sva se odločila, da boma ostala za 4dni v resortu. Sicer je resort nekoliko preko dnevnega budgeta, vendar sva do sedaj bilo zelo varčna in resorti v Mjanmaru so bolj cenovno dosegljivi kot tisti v Evropi.
Glede Ngpali beacha pa: rajska plaža. Palme, sveži kokosovi orehi, voda s 27°C in neskončna obala z belim peskom. 





Ngpali beach je najbolj obiskana plaža v Mjanmaru, vendar se zaradi svoje velikosti (15km) turisti na njej zelo porazgubijo.
Obmorski kraji so tudi odlični za preizkušanje morske hrane. In za večino dni sva si privoščila prave morske pojedine.
31. pa sva odšla na izlet s čolnom, kot ga domačini tudi uporabljajo za ribolov. Izkoristila sva dan za potapljanje med koralalami in pisanimi ribami. Imela sva celo srečo, da sva našla morsko uho. Morje je izjemno čisto z izjemno vidljivostjo. Veselilo naju je tudi, da korale niso bile razbarvane, ker pomeni, da jih onesnaževanje in globalno segrevanje (še) ni poškodovalo. 






Ugotovitev: Bengalski zaliv je res prečudovit.
31. 1. pa naju čaka 15 urna vožnja z avtobusom do Yangona.

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Tek in borilne veščine

Zadnjih sedem dni in itinerarij

V Mjanmaru moški nosijo krila