Tekaški dnevnik

Zakaj tekaški dnevnik?

V pripravah na letošnjo pomladansko sezono je nekako padla ideja o tekaškem blogu. Kraju na medmrežju, kjer lahko napišemo kakšno o tekaški opremi, prehrani, treningih in tekaških ciljih.

Namen bloga bo torej dokumentiranje spomladanskih priprav na tek Wings for life (7. maj), kjer je cilj preteči vsaj 30 km (za tiste, ki Wings for life ne poznate: Gre za Redbullov dobrodelni tek, kjer tečeš dokler te ne ulovi avtomobil http://www.wingsforlifeworldrun.com/si/sl/ ). In potem seveda češnjica na vrhu torte: Maraton treh src, kjer je cilj 42,195 km, preteči v manj kot 3h in 19min.

Tek je zadnjih 10 let še vedno moj poglavitni šport, kjer je za mano že kar lepo število polmaratonov, gorskih tekov in uspešno pretečena celotna razdalja 20. Ljubljanskega maratona v času 3h 19min 28s. Tek je svoboda gibanja, čas za meditacijo, bitko s samim sabo in željo bo izboljševanju. Kljub temu, da se zraven teka ukvarjam še s treningom borilnih veščin, telovadbo z lastno težo in v zadnjem času tudi s športnim plezanjem, je za tek, kot sidrno športno dejavnost, zmeraj čas.

Sploh posebne so priprave za maraton. Zahtevajo doslednost in disciplino.

In kaj je v planu danes? Garmin trener pravi, da 10 min ogrevanja, 4 krat po 6,5 min intervalov in nato ohlajanje. Sam si za ohlajanje rad pripravim še kakšen posladek. Kar bo danes tek navkreber na Golovec.

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Tek in borilne veščine

Zadnjih sedem dni in itinerarij

Na poti iz centralnega v severni Mjanmar